Pages

Recent Posts

2 Apr 2013

KUEY TEOW KANTONIS


 kuey tiaw kantonis.....mewah dgn bahan2....rasa minyak bijan sebenar...
KUEY TEOW KANTONIS.....MEWAH DENGAN BAHAN-BAHAN....RASA MINYAK BIJAN SEBENAR.....


RESEPI






RESEPI

sebungkus kuey tiaw
2 ulas bawang putih
udang dibuang kulit
sotong dipotong2 kecil
isi ayam potong dadu
baby corn dipotong panjang
kailan
cendawan
kacang peas
lada merah yang dipotong
carrot dipotong panjang
lada sulah
2 biji telor
bancuhan tepung jagung
minyak bijan
minyak masak
cili jeruk
CARA PENYEDIANNYA:

1.  Tumis bawang putih yg diketuk dlm 3 sudu minyak bijan dan 2 sudu minyak masak..naik bau
2.  Masukkan air (bergantung banyak mana anda suka)
3.  Masukkan ayam, sotong, udang dan lada sulah seketika
4  Kemudian masukkan sayuran
5. Dan masukkan pula bancuhan tpung jagung (agak2 kepekatan yang anda suka)
6  Kemudian masukkan telur yang telah dipukul ke dlm kuah tadi..perasakan...siap boleh dihidangkan dengan kuey tiaw tadi dan cili jeruk

Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment

The Little Black Chef Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign