Pages

Recent Posts

4 Jul 2014

Biskut Bunga Cina @ Dahlia Susu



Biskut Bunga Cina yang rangup tapi cair dimulut...Walla!



Resepi Biskut Bunga Cina (dahlia susu) rangup tapi cair dimulut.. tak raya lagi dah nak abis..anak2 saya suka sangat..resepi dari kak Reen Khan Shariff biskut kak reen lg comel....(semoga Allah memberikan barakah kepada kehidupan akak ye)http://reenkhan7067.blogspot.com/2013/07/semperit-susu-aka-dahlia-susu.html

BAHAN BAHAN

250GM BUTTER
1/2 TIN SUSU PEKAT
100GM TEPUNG UBI*
450 GM TEPUNG JAGUNG* * campur kedua2 tepung dan diayak terlebih dahulu
1 SUDU TEH ESEN VANILA

hiasan ceri yang dipotong kecil

caranya

butter dan susu pekat di pukul guna mixer @ hand whisk pun boleh..jgn pukul terlalu lama kata kak reen...agak2 butter dan susu pekat sebati je..kalau pukul kembang nanti hasilnya biskut jadi kembang

kemudian masukkan sedikit demi sedikit adunan tepung tadi..uli biar sebati

guna acuan semperit masukkan sedikit dlm acuan ..resepi ni mmg senang sangat nak keluar..press kannya atas dulang pembakar..

panaskan terlebih dahulu oven anda (suhu 160c selama 10 minit)
kemudian bakar la biskut ni dlm 15-18 minit saya guna api atas bawah.. kak reen guna api bawah je.. keluarkan tunggu ia sejuk sedikit baru alihkan ..sbb time panas angkat nanti ia mudah pecah..tunggu sejuk baru masuk dlm balang
Komen
0 Komen

No comments:

Post a Comment

The Little Black Chef Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign